Αγάπα σαν σκύλος

2 Comments
Rebloggy

Αν έπρεπε από κάποιον να πάρουμε παράδειγμα για την αγάπη είναι από ένα σκύλο. 
Ένας σκύλος μας αγαπάει και είναι δίπλα μας εάν και μόνο αν του φερθούμε με στοργή και αγάπη. Δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι μαύρος, λευκός, κίτρινος, κοντός, ψηλός, αδύνατος, χοντρός. Φτωχός ή πλούσιος. Του αρκεί που είσαι εκεί δίπλα του, του προσφέρεις λίγο φαΐ, λίγο νερό και πολλή αγάπη. Τον μαλώνεις και συνεχίζει και σ’αγαπάει. Όχι επειδή δεν έχει άλλη επιλογή αλλά επειδή είσαι εσύ. Γιατί σε συγχωρεί. Γιατί η ανιδιοτέλεια του σκύλου δεν υπάρχει πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα στη ψυχή του. Και γιατί σ'αγαπάει για  το είναι σου και όχι για το φαίνεσθαι.

Γιατί καλώς ή κακώς θα φτάσει και εσένα η στιγμή που θα βαρεθείς να κυνηγάς το όμορφο και θα θέλεις το αληθινό. Γιατί βαθιά μέσα σου ξέρεις πως ότι χρειάζεσαι με το χρόνο, δεν είναι ένας ωραίος κώλος ή έξι κοιλιακούς αλλά αληθινή αγάπη. 
Έναν άνθρωπο που θα μπορείς να βασιστείς πάνω του σε πολλά θέματα χωρίς να φοβάσαι τίποτα. Γιατί ο ωραίος κώλος και οι έξι κοιλιακοί όταν γεράσεις δεν θα υπάρχουν. Και τότε τι θα παίρνεις σαν αντάλλαγμα; Τι θα σε κρατάει στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου;

Ερωτεύσου και αγάπα με τα μάτια κλειστά. Και δεν θα το μετανιώσεις..


You may also like

2 σχόλια: