Quote of February

2 Comments
favim.com
"Ή θα πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου ή θα περιμένεις να γίνει θαύμα. Τα θαύματα είναι υπέροχα, αλλά τόσο απρόβλεπτα." Peter Drucker.

Πώς μπορεί ένα τόσο μικρό απόφθεγμα να "πει" τόσα πολλά;
Ή μήπως απλά ορίζει κάτι ξεκάθαρο,και εμείς θέλουμε να βγάλουμε πολλά νοήματα από αυτό;


Δεν ξέρω τι από τα δύο ισχύει, πάντως για μένα, η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μου είναι η λέξη πρωτοβουλία. Με αυτή την τόσο απλή λέξη, ο άνθρωπος παύει να θεωρείται ένα άβουλο ον και παίρνει τις καταστάσεις στα χέρια του.

Η μία πλευρά υποστηρίζει πως οφείλουν όλοι οι άνθρωποι να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους,να πραγματοποιούν τα όνειρά τους, να κυνηγούν το πεπρωμένο τους. Γιατί στη τελική αυτό που αξίζει, είναι η επιτυχία που προσφέρουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Αυτή η απόλυτη ευχαρίστηση ότι κάτι καταφέραμε να κάνουμε με τις δικές μας πράξεις, καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που τόσο επιθυμούσαμε.

Από την άλλη, αν πιστεύεις τόσο πολύ στα θαύματα, τότε δημιουργείς μια παθητική στάση απέναντι στα γεγονότα, περιμένοντας έτσι να συμβούν τα πράγματα από μόνα τους. Όμως, συμβαίνουν όντως; Ή μήπως πρέπει να κάνεις, έστω και λίγο, κάτι και εσύ για να βοηθήσεις να γίνει αυτό το θαύμα;

Θα περιμένεις λοιπόν να καθοδηγήσαι από καταστάσεις που εσύ αποκαλείς θαύματα και μέσα σε αυτά τα θαύματα να βολεύεσαι; Ή θα πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, και θα πάρεις την πρώτη σου πρωτοβουλία από σήμερα κιόλας;


You may also like

2 σχόλια:

  1. Γεια σου, Σταυρούλα! Καλή αρχή στο blog σου!
    Όσο για τον Drucker...καμιά φορά μένω να περιμένω το θαύμα. Καθόλου καλή επιλογή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σε εσένα Ελινα :) Νομίζω πως θέλοντας και μη, πολλοί απο εμάς περιμένουμε το θαύμα.

      Διαγραφή