Η πρώτη αγάπη

3 Comments
Trinity College, Bristol

Η πρώτη αγάπη είναι μοναδική;

Πολλά άρθρα, πολλές αναφορές, πολλοί στίχοι έχουν γραφτεί για την πρώτη αγάπη. 
Μα καθένας την νιώθει διαφορετικά.
Δεν είναι πάντα το πρώτο φιλί, δεν είναι πάντα ο πρώτος έρωτας, δεν είναι πάντα η πρώτη σχέση. Ούτε είναι πάντα και παντοτινή.

Σίγουρα είναι αυτή η αγάπη που δίνεις όλο σου το είναι, πιστεύεις στην αιωνιότητα της και δεν κρατάς καμία πισινή. Γιατί δεν έχεις ξανά πληγωθεί ποτέ. Και ούτε σκέφτεσαι ότι θα πληγωθείς γιατί αγαπάς. 
Αγαπάς με όλο σου το είναι. Και ζεις στο δικό σου συννεφάκι. Που ακόμα και αν σκάσει και φας τα μούτρα σου δεν θα αλλάξει κάτι. 

Γιατί ήταν είναι και θα είναι η πρώτη σου αγάπη.

Δεν θα ξεχάσεις το πρώτο χτυποκάρδι που ένιωσες μαζί του/της. Δεν θα ξεχάσεις το πρώτο φιλί που λαχταρούσες να δώσεις με τόση ανυπομονησία. Δεν θα ξεχάσεις τη πρώτη αγκαλιά που ένιωσες ότι είσαι ασφαλής από αγάπη. Δεν θα ξεχάσεις τη πρώτη επιθυμία να εξερευνήσεις το σώμα του άλλου γραμμή προς γραμμή. Δεν θα ξεχάσεις το πρώτο πάθος μαζί του/ της. 
Μα δεν θα ξεχάσεις ούτε τον πρώτο τσακωμό. Ναι αυτόν που πίστευες ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Ούτε το πρώτο κλάμα που έριξες για αυτήν την αγάπη. 

Αυτή η αγάπη ήταν αγνή.
Αν παρέμεινε στη ζωή σου άνθισε την όσο μπορείς. Αν έφυγε, μην την αμαυρώσεις. Ούτε όμως να την θεοποιήσεις. 
Θυμήσου πως κάποτε κάποιος ήταν για σένα η πρώτη σου αγάπη και αυτός/η αντίστοιχα. Σου έδωσε όλα τα εφόδια για να πράξεις σωστά στη ζωή σου. Να αγαπήσεις έτσι όπως έμαθες. 

Εγωιστικό αυτό ε; Και όμως η αγάπη πρέπει να νικά τον εγωισμό. 

Η πρώτη μου αγάπη με γέμισε πληγές, πληγές που έκλεισα με τη δικιά μου δύναμη. Και έτσι τώρα αγάπησα αυτή την αγάπη και ας μην ήταν τόσο αγνή όσο νόμιζα. 

Ήταν η πρώτη και αυτό μου αρκεί. 


You may also like

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΗ ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ; ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ ανώνυμε / ανώνυμη. Το εγωιστικό το λέω με την έννοια ότι σε έχει μάθει τα πάντα και εσύ αντίστοιχα στον άλλον και έτσι στην επόμενη σχέση είσαι πιο έτοιμος για πολλά πράγματα και από την μία αυτό πονάει. Το αγνή πάει με την έννοια ότι αφότου τελειώσει αυτή η πρώτη αγάπη, μετά σταματάς να την θεοποιείς όπως πίστευες πριν. Πολύ χαίρομαι που αγγίζω άτομα. Τουλάχιστον όταν γράφετε ανώνυμα να λέτε το φύλλο να ξέρω τι κοινό προσεγγίζω. Καλό σου βράδυ αναγνώστη.

      Διαγραφή
  2. Ονομάζομαι Κατερίνα και είμαι 26 χρονών Σταυρούλα μου και έχω διαβάσει αρκετά από τα άρθρα σου. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς το να σε έχει μάθει τα πάντα ο άλλος και εσύ σε αυτόν αντίστοιχα να θεωρείται εγωιστικό.. αναφέρεις άλλωστε πως ο άλλος σου έδωσε εφόδια για τη συνέχεια της ζωής σου.. φαίνεται σαν να φάσκεις και αντιφάσκεις.. πώς το να είσαι έτοιμος για πιο πολλά και το ότι έμαθες τόσα πράγματα από την πρώτη σου αγάπη μπορεί να πονάει; απλά προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή