Καθώς θα φεύγεις, μην γυρίσεις πίσω να με κοιτάξεις

2 Comments
vickwowo.wordpress.com

Με κοιτούσες εξαγριωμένος, πρώτη φορά σε έβλεπα έτσι θυμωμένο. Και εγώ όμως δεν ήμουν ήρεμη. 

Έβλεπα την ένταση ανάμεσά μας.
Ξεκίνησα να μιλάω για άλλη μια φορά εγώ. Εσύ κρατούσες καλά τον εγωισμό σου. Ήσουν πάντα εγωιστής στη τελική, αλλά παράλληλα με αγαπούσες τόσο πολύ. Σε έθιξα τον εγωισμό, ήταν το τελευταίο μου χαρτί για να πεις κάτι στα τόσα χρόνια που με βασάνιζες.

Μίλησες! Είπες σκληρές κουβέντες, σαν την σκληρή σου προσωπικότητα. Αρχίσαμε να μαλώνουμε. Γιατί όμως; Νομίζω ούτε εμείς οι ίδιοι ξέραμε. Στη τελική δεν χρωστούσαμε καμία εξήγηση ο ένας στον άλλον καιρό τώρα. Και όμως μαλώναμε λες και παλεύαμε για κάτι που ούτε οι ίδιοι δεν παραδεχόμασταν. 

Μου είπες ότι άλλαξα, και αυτό πόνεσε πολύ. Αλλά σου είπα πως εσύ φταις για αυτό. Και τα μάτια σου βούρκωσαν. Σε λύγισα! Βρήκα το σημείο σου. Και τώρα που το βρήκα δεν το αφήνω για κανένα λόγο. Τώρα θα βρω αφορμή να πάρω όσο πιο πολλά πράγματα μπορώ. Σου άνοιξα τα χαρτιά μου για χιλιοστή φορά και ένιωθα κάθε σου αντίδραση. Όμως σκέφτηκα, τι νόημα έχουν όλα αυτά. Σηκώθηκα να φύγω μα την ώρα που έφευγα με άρπαξες και με φίλησες. 

Εσύ! Που εκείνη τη στιγμή ξεπέρασες τον εαυτό σου. Έμεινα ανήμπορη. Ανατρίχιασε όλο μου το είναι, και τα πόδια μου έτρεμαν. Δεν ήξερα πόσο θα κρατήσει αυτό και έτσι προσπαθούσα να σε γευτώ όσο πιο πολύ μπορούσα. 
Σταμάτησες. Με κοίταξες. Δεν είπες τίποτα. Και όμως κατάλαβα πολλά. Σε κοιτούσα. Περίμενα ότι θα μιλήσεις. Πάλι όμως βυθίστηκες στον εγωισμό σου. Μου είπες δεν γίνεται και έφυγες. Και έμεινα εγώ ακίνητη να σε βλέπω να φεύγεις. Ξέροντας πως αυτή τη φορά η φυγή σου είναι οριστική. 

Κατέρρευσα. Πόνεσα ξανά όπως τότε. Τότε που με κοίταξες στα μάτια, με είπες συγνώμη και σηκώθηκες και έφυγες. Τώρα δεν είχες το θάρρος ούτε συγνώμη να πεις. Εγώ όμως είχα να πω πολλά. Και ας μην σου είπα τίποτα.


You may also like

2 σχόλια:

  1. Γιατί έχουν γίνει τόσο δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις;Πλέον όλοι έχουμε τόσες απαιτήσεις και καταλήγουμε να χάνουμε την ουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή