New facebook reactions

2 Comments
Unknown
Όλοι ζητούσαν αυτό το πολυπόθητο κουμπί "δεν μου αρέσει". Το ήθελαν όντως όμως; Και αυτά τα καινούργια social emoticons αντιπροσωπεύουν σωστά ένα social network ή μήπως φέρνουν κάποιες παρεξηγήσεις;
Είναι το "μου αρέσει". το "τέλειο", το "γελοίο", το "λυπημένο", και το "έλεος".

Το "έλεος" είναι κάτι σαν το "dislike", μόνο που δεν είναι.
Το θεωρώ περισσότερο προσβλητικό από το δεν μου αρέσει. Και τι πάει να πει έλεος με νευριασμένη φατσούλα; Γιατί κάποιος να πάρει μια τέτοια "απάντηση" από τον άλλον;
Όχι πως θεωρείται απάντηση ένα κλικ εικονιδίου. Ίσα ίσα απομονώνει παραπάνω την επικοινωνία όχι μόνο το συγκεκριμένο αλλά όλα τα καινούργια social emoticons.
pixabay.com

Ο κόσμος έχει πάψει κατά μεγάλο βαθμό να επικοινωνεί από κοντά και επικοινωνεί περισσότερο μέσω διαφόρων κοινωνικών δικτύων και ειδικότερα το facebook. Όμως αν είχε μια ευκαιρία να σχολιάσει και να πει κάτι κάτω από ένα post ή μια φωτογραφία, τώρα θα πατήσει ένα απλό "τέλειο" ή "γελοίο" και ως εκεί. Έτσι η επικοινωνία γίνεται όλο λιγότερη και μηχανοποιημένη και εμείς περισσότερο ρομπότ.

Οπότε όχι τα καινούργια social emoticons σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν αυτά που απαιτούσε ο λαός και ειδικότερα αυτό το πολυπόθητο κουμπί "dislike" όπως προαναφέρθηκε.


You may also like

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Σταυρούλα. Να'σαι πάντα καλά.
    Καλή δύναμη και με το blog σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ πολύ, τι να πει κανείς για το δικό σου. Τόσο όμορφο!!!

      Διαγραφή