Me before you (Πριν έρθεις εσύ)

0 Comments
moviepilot.com
Θα ήθελα να κάνω μια κριτική από την μεριά μου. ΑΝ όμως δεν έχεις δει την ταινία μην διαβάσεις το κείμενο γιατί παρακάτω έχει spoiler.

Είναι μια ταινία που σίγουρα ως ένα σημείο αποτελεί την κλασσική αμερικάνικη ρομαντική ταινία. Γνωστή και ως αμερικανιά. Εκεί όμως είναι που περιπλέκονται τα πράγματα.
Αυτός ο άνδρας ήταν πιο αποφασισμένος από ποτέ να τερματήσει τη ζωή του.
Και η κοπέλα πιο αποφασισμένη από ποτέ να τον πείσει να ζήσει. Έκανε τα πάντα, έχασε ακόμα και άτομα από τη ζωή της, για να προσφέρει τη ζωή της σε αυτόν. Μιας και αυτός είχε "χάσει" την δικιά του.

Και όμως ο ίδιος ήταν αποφασισμένος. Δεν ξέρω αν όντως την ερωτεύτηκε, ή μπορώ να θέσω την λέξη έρωτας ανάμεσά τους. Σίγουρα όμως τον έκανε να ξανά νιώσει έστω και λίγο ζωντανό.

Η θέση του ήταν εν μέρη εγωιστική.

Για μένα προσωπικά η απόφαση που πήρε ήταν λάθος, και ποτέ δεν μπορώ να δικαιολογήσω μια (")αυτοκτονία(") σαν επιλογή και λύση πραγμάτων.

Ένα πράγμα όμως θέλω να θαυμάσω σε αυτόν τον άνθρωπο. Την αποφασιστικότητά του. Ανεξαρτήτως το τι αποφάσισε, είχε τεράστια δύναμη στις αποφάσεις του. Παρότι μπορούσε να βιώσει μια σχεδόν ευτυχισμένη ζωή για αυτόν, διάλεξε αυτό που είχε αποφασίσει από καιρό. Είχε ισχυρή βούληση. Και αυτό ήταν κάτι που θαύμασα στην ταινία.

Την αποφασιστικότητά του.

Δυστυχώς οι άνθρωποι επηρεαζόμαστε πολύ εύκολα από άλλους ανθρώπους και αλλάζουμε αποφάσεις νομίζοντας πως ο άλλος πάντα έχει δίκιο και πως εμείς δεν σκεφτόμαστε με την λογική.

Αλλά και η Κλαρκ δεν σκεφτόταν με την λογική αλλά με την καρδιά.
Και ο Γουίλ σκεφτόταν με την λογική και όχι με την καρδιά.
Και τα δύο μέρη ήταν τόσο ισχυρά.

Μην υποτιμάς ποτέ την δύναμη που έχεις μέσα σου. Τόσο στο μυαλό σου όσο και στην καρδιά σου. Και μην αφήνεις ποτέ κάποιον άνθρωπο να φεύγει από τη ζωή σου όταν σε κάνει να νιώθεις ζωντανό στην πιο νεκρή σου στιγμή.


You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια: