Quote of June

0 Comments
hazelortiz.wordpress.com

"Απέχει πολύ τελικά το τι σε τραβάει σε έναν άνθρωπο από το τι σε κρατάει τελικά σε αυτόν." Ανώνυμος

Πόσες φορές ενθουσιάστηκες με ανθρώπους που μόλις μπήκαν στη ζωή σου, μόλις είχες γνωρίσεις; Πόσες φορές έβγαζες γρήγορα συμπεράσματα και έκανες εικασίες για αυτούς; Πόσα από όλα αυτά ήταν αληθινά και παρέμειναν ως έχουν;

Υπάρχουν άνθρωποι που ίσως δεν θα σε απογοητεύσουν στην πορεία της σχέσης σας και άλλοι που είναι σαν να γνώρισες έναν τελειώς διαφορετικό άνθρωπο. Κάθε γνωριμία, λοιπόν, είναι και μία εικασία, αλλά ποτέ η βασική κριτική. Μπορεί σε κάποιον να σε τράβηξε ο ανοιχτός του/ης χαρακτήρα και τελικά να είναι ανώριμος/η. Αν καταφέρει να σε κρατήσει με αυτό που σε τράβηξε, μην χάσεις αυτό τον άνθρωπο. Και δεν μιλάω μόνο για σύντροφο αλλά και για φιλία.

Πόσοι είπαν "δεν ήσουν αυτός/αυτή που γνώρισα." Και δεν είναι ψέμα. Αφού όταν γνώρισες τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, γνώρισες μόνο μια πτυχή του εαυτού του, σε τράβηξε ένα κομμάτι από αυτόν, ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Στη πορεία γνώρισες και άλλα. Και αυτά τα άλλα μπορεί να ήταν διαφορετικά απο αυτά που πίστευες, από αυτά που νόμιζες, από αυτά που ήθελες.

Μην απογοτεύεσαι όμως, απλά πήγαινε αλλού. Πήγαινε εκεί που ότι σε ελκύει, αυτό σε κρατάει κιόλας.


You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια: