Παγκόσμια μέρα της γυναίκας

0 Comments
Πώς ξεκίνησε;

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος. (Wikipedia)
Unknown
Χρόνια πολλά λοιπόν, σε κάθε γυναίκα. Κάθε γυναικεία μορφή αξίζει να γιορτάζει αυτή τη μέρα με τον τρόπο που νιώθει η ίδια για αυτή την μέρα, είτε επιθυμώντας να αποδείξει κάτι σε κάποιον, στον ίδιο της τον εαυτό είτε όχι.
Unknown
Ένα μπράβο όμως και στους άντρες που έχουν κάποια δίπλα τους και την κάνουν να νιώθει γυναίκα όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα.
Unknown

Μα πάνω από όλα κάθε μα κάθε γυναίκα επιβάλλεται να βιώνει την ισότητα που της αξίζει, ανεξαρτήτως φύλου, έθνους, θρησκείας, οικογενειακής κατάστασης κτλ.
Happy international woman's day. 
Εnjoy your day and night!!You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια: