Σχέση με ημερομηνία λήξης

0 Comments
Unknown

Πόσες φορές μπήκες σε μια σχέση που ήταν καταδικασμένη να τελειώσει;
Παραδέξου το! Τουλάχιστον μία φορά!
Πόσο εύκολα έπεσες στην παγίδα αυτών των σχέσεων;
Άσε με να σου πω... πανεύκολα.

Ξεκινάς χαλαρά μιλώντας με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και λες στον εαυτό σου πως απλά φλερτάρετε. Η επικοινωνία γίνεται όλο και πιο συχνή, ώσπου (προφανώς!) δεν αργεί η έξοδος μαζί του/της. Για να μην τα πολυλογώ, η μία έξοδος γίνεται πολλές, το ένα φιλί ακόμα περισσότερα και καταλήγεις σε σχέση. Παρόλα αυτά συνεχίζεις ακόμα να νιώθεις χαλαρός. Λες στον εαυτό σου, δεν θα δεθώ γιατί έτσι και αλλιώς θα τελειώσει και δεν θα κρατήσει για τον χ, ψ λόγο.

Έλα όμως που τα συναισθήματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Δεν μπορείς να ορίσεις λίγο και πολύ στον έρωτα. Στον έρωτα καίγεσαι ολοκληρωτικά. Δίνεις κάθε τελευταίο κομμάτι του κορμιού σου, του μυαλού σου, της καρδιάς σου, της ψυχής σου. Και έτσι πολύ απλά έρχονται τα πρώτα σημάδια, όπου βλέπεις πως δένεσαι, νοιάζεσαι, αγωνιάς, ζηλεύεις, πονάς, αγαπάς. Εσύ, ναι εσύ, που είπες πως θα το δεις χαλαρά γιατί η σχέση αυτή δεν πάει, τώρα τρελαίνεσαι με το παραμικρό.

Μια τέτοια σχέση, είναι πολύ μεγάλη παγίδα. Και όταν μπεις στα βαθιά δεν γλυτώνεις, γιατί ελπίζεις. Ελπίζεις πως κάποια λύση θα υπάρχει και αυτή η σχέση μπορεί να κρατήσει. Ελπίζεις πως και ο άλλος / η άλλη θα πιστεύει το ίδιο.

Το αποτέλεσμα; Συνήθως φλέγεσαι. Γίνεσαι κομμάτια. Γιατί ξέχασες ένα βασικό παράγοντα, ότι αυτή η σχέση είχε ημερομηνία λήξης, είχε ορατό τέλος. Αλλά σαν άνθρωπος που είσαι, ήλπιζες, έκανες τον εαυτό σου να ξεχάσει αυτό το τέλος.

Μην λυπάσαι που τελείωσε. Το ήξερες από την αρχή. Μην καταριέσαι τον εαυτό σου που μπήκες σε μια τέτοια σχέση, γιατί το ήθελες πολύ. Και ας έλεγες δεν κάνει θα πληγωθώ.

Γιατί πολύ απλά μέσα σε αυτή την σχέση έζησες τα πιο έντονα συναισθήματα, έφτασες σε σημείο να τα δίνεις όλα για όλα για να κρατήσει μία ακόμα μέρα αυτό το παραμύθι. Για αυτό πονάς τόσο βαθιά. Για αυτό συμβουλεύεις τους υπόλοιπους να μην κάνουν το ίδιο λάθος με εσένα. Καταβάθος όμως, ξέρεις πως δεν ήταν καθόλου λάθος. Κάηκες ολοσχερώς, αλλά το ήθελες με όλη σου την καρδιά. Γιατί ζούσες κάθε στιγμή αυτής της σχέσης σαν να ήταν η τελευταία. Και μπράβο σου, γιατί θέλει μαγκιά να δοθείς σε κάτι που δεν οδηγεί πουθενά.

Πρόσεχε όμως μην μείνεις πίσω σε αυτή την σχέση. Το λέει από μόνη της, έχει ημερομηνία λήξης. Και ό,τι λήγει μετά δεν χρησιμοποιείται γιατί καταστρέφει τον οργανισμό. Έτσι και αυτή θα καταστρέψει εσένα. Άσε την ένταση και το πάθος στο παρελθόν.

Αλλά να θυμάσαι πως, οι σχέσεις με ημερομηνία λήξης σου μαθαίνουν κάτι βασικό, να αγαπάς απόλυτα τον άλλον και την κάθε στιγμή μαζί του!


You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια: