Σχέση από απόσταση: Ένας μύθος

0 Comments
Unknown

Καθώς χάζευα στο facebook, βρήκα ένα άρθρο που έλεγε ότι οι σχέσεις από απόσταση είναι οι πιο αληθινές. Διαφωνώ καθέτως. Και πριν με πεις πως δεν είναι έτσι, σκέψου λίγο καλύτερα.

Οι σχέσεις από απόσταση και μιλάω για τις ερωτικές, προφανώς, δεν σου προσφέρουν πράγματα που μπορούν να σου δώσουν οι κοντινές. Ναι, στις σχέσεις από απόσταση κάνεις σχεδόν τα ίδια πράγματα που κάνεις και σε οποιαδήποτε άλλη, αλλά με μικρότερη συχνότητα. Μιλάς, γελάς, μαλώνεις, αγαπάς, αγκαλιάζεις, φιλάς, κάνεις έρωτα, ταξίδια και ότι άλλο εμπεριέχει μια "φυσιολογική" σχέση. Υπάρχει όμως ένα θέμα, η απόσταση. Και εδώ τοποθετείται η θέση μου έναντι του προαναφερθέν κειμένου.

Όπως είπα, κάνεις ότι κάνεις σε όλες τις σχέσεις αλλά με διαφορετική συχνότητα. Δεν έχεις την δυνατότητα να δεις τον άλλον όποτε επιθυμείς, ούτε να κάνεις ότι θέλεις μαζί του. Με άλλα λόγια, όταν έχεις έναν άνθρωπο κοντά σου, μαθαίνεις πολλά για αυτόν. Τον έχεις σε μεγάλη συχνότητα, αν όχι κάθε μέρα, και γνωρίζεις σιγά σιγά την προσωπικότητά του. Ξέρεις τι τον ενοχλεί, τι του αρέσει, τι μπορεί να τον προβληματίζει εκείνη τη στιγμή, τι ζητάει. Ξέρεις πως μπορείς να τον δεις όποτε και όπως επιθυμείς, είσαι πάντα ο εαυτός σου, σε βλέπει στις όμορφες αλλά και άσχημες μέρες και είναι εκεί για σένα.

Οι λίγες φορές το μήνα, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το δεσμό που δημιουργούν οι όλες μέρες το μήνα. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν στιγμές που όταν δεν θα είσαι καλά, δεν θα είναι εκεί για σένα ο άνθρωπός σου, όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν μπορεί. Δεν μπορείς να λες ότι γνωρίζεις τον άλλον απόλυτα και ολοκληρωτικά, όταν δεν τον έχεις στην καθημερινότητά σου. Γιατί πολύ απλά, όταν βρίσκεσαι μαζί του προσπαθείς και εσύ αλλά και αυτός να βγάλατε τον καλύτερο εαυτό σας για να περάσετε όμορφα. Όμως μια σχέση δεν είναι μόνο τα όμορφα. Και αν έχω μάθει κάτι, είναι πως στα άσχημα φαίνεται μια σχέση.

Ναι έχω περάσει και εγώ σχέση από απόσταση, ποιος δεν έχει περάσει άλλωστε; Και πιστεύαμε ακράδαντα ότι ξέρουμε τον άλλον τέλεια και όλα τα σχετικά.
Περνώντας όμως τα χρόνια και έχοντας μια σχέση που έχω την δυνατότητα να είμαι καθημερινά με τον άλλον, αντιλήφθηκα πως τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό.

Δεν λέω πως δεν υπάρχουν σχέσεις από απόσταση που σίγουρα είναι πολύ καλύτερες και από άλλες που είναι από κοντά, αλλά σίγουρα δεν είναι η πιο αληθινή. Γιατί η αληθινή κοντινή ματιά, δεν αντικαθίσταται από κανένα όμορφο μήνυμα αγάπης, φωτογραφίας, ή βιντεοκλήσης.You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια: